четвер, 17 листопада 2016 р.

Навчально-інформаційний онлайн-простір для забезпечення неперервного навчання педагогічних працівників

За експертними прогнозами, зазначеними в Концепції «Нова школа», у 2020 році найбільш затребуваними на ринку праці будуть вміння навчатися упродовж  життя, критично мислити, ставити цілі та досягати їх, працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному середовищі.
Відповідно до проекту нового базового Закону «Про освіту» одними з ключових для Нової української школи визначено інформаційно-цифрову компетентність та уміння навчатися впродовж життя. Перша передбачає впевнене, а водночас критичне застосування інформаційно-комунікаційних технологій для створення, пошуку, обробки, обміну інформацією на роботі, в публічному просторі та приватному спілкуванні. Друга – через формування потреби та здатності особистості до самонавчання, ефективне керування ресурсами та інформаційними потоками, вміння визначати навчальні цілі та способи їх досягнення, вибудовувати особисту навчальну траєкторію впродовж життя.
Працівники методичних служб, керівники загальноосвітніх навчальних закладів, учителі активно використовують у своїй діяльності навчально-інформаційний онлайн-простір для здійснення самоосвіти та забезпечення неперервного навчання педагогічних працівників регіону, закладу освіти.
Слова вдячності висловлюю усім, хто долучився до інтернет-конференції. Тож запрошую Вас, шановні освітяни,  до детального ознайомлення з напрацьованими матеріалами учасників конференції, їх обговорення. У Вас є можливість поділитися власними думками та враженнями.

З повагою та найкращими побажаннями Вареха Аліна Григорівна, методист ОНМЦ освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб

Немає коментарів:

Дописати коментар